Boek over het leven van motorclubleider Henk Kuipers op de markt

Henk Kuipers 
(Rechten: archief RTV Drenthe)
Henk Kuipers (Rechten: archief RTV Drenthe)
KLAZIENAVEEN - Er komt een boek over motorclubleider Henk Kuipers uit Klazienaveen. Het is geschreven door journalist Michiel Blijboom.
Vechten voor mijn leven, het bizarre bestaan van biker Henk Kuipers
, luidt de titel. Het boek verschijnt op 8 november.
Landelijke bekendheid
Henk Kuipers riep de toorn van motorclub Hells Angels over zich af en kreeg nationale bekendheid toen hij als leider van Satudarah overstapte naar motorclub No Surrender. Sindsdien zegt hij elke dag wel een keer over zijn schouder te kijken.
Een fragment
'Op een dag wordt er bij me aan de deur geklopt. Een mannetje van de nationale recherche. Meneer Kuipers, zegt ie: 'U staat op een dodenlijst.' (Uit Vechten voor mijn leven)

Harder dan een hunebed

"Henk is harder dan een hunebed", vermeldt het persbericht over het verschijnen van het boek. "Hij is als het ware in staat om met zijn granieten vuisten een dragende muur door te breken. Er is dan ook een hoop kapot gegaan, in een halve eeuw Henk Kuipers."
Vechten voor mijn leven geeft een inkijk in het leven van Henk Kuipers. "Dit onthullende boek laat de volstrekt bizarre, met motorolie, bloed, cocaïne en bankbiljetten geplaveide levensloop zien van een brullende beer met een klein hartje", aldus het persbericht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.