Verdachte verkrachting in Emmen trok ook in Smalbroek vrouw van fiets

De fiets van het slachtoffer in Emmen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De fiets van het slachtoffer in Emmen (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - De 29-jarige Emmenaar die wordt verdacht van de verkrachting van een 18-jarige vrouw uit Emmen in mei van dit jaar, heeft volgens het Openbaar Ministerie nog meer op zijn kerfstok.
Het OM verdenkt hem ook van vrijheidsberoving van een vrouw in de buurtschap Smalbroek. Hij trok de vrouw van haar fiets en greep haar, terwijl ze op de grond lag, vast bij haar kleding, waardoor ze geen kant op kon. Dit gebeurde in januari 2012.

Geseponeerd

Het OM had de zaak aanvankelijk geseponeerd. Daar was het slachtoffer het niet mee eens. Zij stapte naar het gerechtshof in Leeuwarden. Het hof besloot dat het OM de verdachte alsnog moet vervolgen.

Regiezitting

Komende vrijdag buigt de rechtbank in Assen zich over de zaken. De zaak wordt waarschijnlijk niet inhoudelijk behandeld, omdat de advocaat van de Emmenaar nog onderzoekswensen heeft. Daarover moet de rechtbank eerst een besluit nemen. Naar verwachting wordt de zedenzaak op een andere dag inhoudelijk behandeld.

Stratenmakershamer

De verkrachting zou de Emmenaar op 2 mei hebben gepleegd. Het 18-jarige slachtoffer fietste rond tien uur 's avonds op het fietspad langs de Houtweg toen de man haar tegenhield. Hij zou haar met een stratenmakershamer in het gezicht hebben geslagen en haar daarna in de bosjes hebben verkracht.

Poging tot doodslag

De man is inmiddels geestelijk onderzocht in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Hij is eerder veroordeeld voor een poging tot doodslag in het Groningse Zuidbroek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.