Oude dierenpark wordt vrij toegankelijk park met culturele activiteiten

EMMEN - Het terrein van het oude dierenpark in Emmen wordt een vrij toegankelijk park. Mensen kunnen er wandelen of fietsen en daarnaast is er ruimte voor festiviteiten en culturele activiteiten.
Dat zegt wethouder Jisse Otter op Radio Drenthe. Vanavond is op het gemeentehuis van Emmen een presentatie van de plannen.


Zelfde sfeer

"We proberen de sfeer en identiteit die het terrein nu heeft, te behouden. Dus we gaan niet alles vol bouwen", aldus Otter. "Winkels komen er sowieso niet denk ik. Horeca zou best verspreid kunnen worden in het park. Als er veel mensen komen, dan willen ze ook weleens een kopje koffie drinken of wat eten."
In ieder geval komen er volgens de wethouder geen huizen. "Dat zijn dingen die we niet willen. Het zal een park blijven, met daarin allerlei commerciële of culturele activiteiten. Er zullen ook best een aantal gebouwen verschijnen. Maar het moet wel een geheel blijven met elkaar."

Geld gereserveerd


Het park is al eigendom van de gemeente. "In de begroting hebben we geld gereserveerd om de eerste inrichting te kunnen betalen. Daarna is het aan de marktpartijen om met ideeën te komen. We nemen er rustig de tijd voor. Als zich morgen iemand meldt, is het prima. Maar duurt het jaren, dan is het ook goed", zegt Otter.
Dierenpark Emmen sluit op 31 december. Op 25 maart volgend jaar opent Wildlands zijn deuren. De gemeente krijgt de sleutel van het oude dierenparkterrein in het tweede kwartaal van 2016 in handen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.