Matchday voor jonge afgestudeerden in Emmen

De matchday is in het stadion van FC Emmen (archieffoto RTV Drenthe)
De matchday is in het stadion van FC Emmen (archieffoto RTV Drenthe)
EMMEN - Tweeëntwintig vacatures zijn er te vergeven voor net afgestudeerden in de gemeente Emmen. Hoogopgeleide jongeren worden op een special matchday voorgesteld aan bedrijven.
Woensdag 25 november is er een
matchday
in het stadion van FC Emmen. HBO en WO-studenten die in 2014 en 2105 hun diploma behaalden, maken daar kans op een baan in de regio.

Leegloop voorkomen

Als hoogopgeleide jongeren een baan in de regio vinden, hoeven ze niet te verhuizen. Daardoor wordt voorkomen dat talent wegtrekt. Op dit moment hebben vooral studenten van de Stenden Hogeschool met een technische of economische opleiding zich aangemeld, maar ook andere jongeren met een diploma uit 2014 en 2015 van een andere hogeschool of universiteit zijn welkom.

Startersvacatures

Bedrijven in de regio hebben samen 22 startersvacatures beschikbaar. Matchday is een samenwerking tussen Stenden Hogeschool, marketing regio Emmen, FC Emmen, VPB-Emmen, de gemeente Emmen en Plato uit Hoogeveen.
Het is de bedoeling dat matchday een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.