Natuurgebieden Zuidwest-Drenthe willen zich als één geheel verkopen

RUINEN - Naar de rest van Nederland en Europa moeten de natuurgebieden in Zuidwest-Drenthe als één geheel de markt bewerken, met daarnaast aandacht voor de pluspunten van elk gebied afzonderlijk. Dat is de belangrijkste conclusie van een werkbijeenkomst gisteravond over de ontwikkelingskansen van het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en het Holtingerveld.
De avond in Ruinen was opgezet door de stuurgroep Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek, een overkoepelend orgaan voor de drie natuurgebieden. Voorzitter Henk van Hooft was na afloop een tevreden man. "We hebben iedereen die belangen in het gebied heeft aan tafel gehad. Dat is op zich al een pluspunt."
Eenheid
Die bewoners, ondernemers, boeren en beheerders uit de natuurgebieden spraken met elkaar over manieren om meer uit deze hoek van Drenthe te halen. Van Hooft: "Daarbij kwam naar voren dat het belangrijk is het gebied als eenheid te vermarkten; samenwerken om zo elkaar en het gebied te versterken op de toeristische markt."
Oppassen
"Een mooi geluid en een mooie opbrengst van deze avond", vond wethouder Klaas Smidt van Westerveld. "Maar als we het gebied gaan opschalen naar één groot geheel, moeten we wel oppassen dat we niet met nog meer gesprekspartners, nog meer overlegjes en vergadering komen te zitten. Want dan schiet het nog niet op."

Betrokkenheid

Van Hooft moet nu met zijn stuurgroep aan de slag om het paarse goud van Drenthe zo goed mogelijk te verkopen. "De betrokkenheid die de mensen uit het gebied vanavond hebben laten zien, is al een mooi uitgangspunt", zegt stuurgroepvoorzitter Van Hooft.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.