Lustkapper uit Emmen blijft het proberen: vrouwen trappen er niet in

De Emmenaar doet zich sinds 1995 voor als kapper (Rechten: archief RTV Drenthe)
De Emmenaar doet zich sinds 1995 voor als kapper (Rechten: archief RTV Drenthe)
GRONINGEN - De lustkapper uit Emmen kan het niet laten. De man, die doet alsof hij kapper is, blijft vrouwen benaderen met het verzoek of hij hun haar mag knippen.
Sinds juli dit jaar heeft de politie weer negen meldingen binnengekregen, meldt
. "Inmiddels is algemeen bekend om wie het gaat. De vrouwen die hij de laatste tijd heeft benaderd, zijn er niet ingetrapt. Daarom heeft de man formeel niets strafbaars gedaan", zegt politiewoordvoerder Nathalie Schubart.
De Emmenaar doet zich sinds 1995 voor als kapper, om het haar van jonge vrouwen te kunnen betasten. Hij laat zijn slachtoffers uiteindelijk achter met een geruïneerd kapsel.
Hulpverlening
Wel adviseert Schubart iedereen, die door de man wordt lastiggevallen, dit te melden aan de politie, zodat hij in de gaten kan worden gehouden. "Voor de rest is het een kwestie van hulpverlening".
Veroordeling
In het verleden was de kapper actief in Emmen. Hij werd toen veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur wegens aanranding. De rechtbank kwam tot de conclusie dat hij een 'unieke drang' heeft om in haar te kroelen en te wrijven.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.