Verdachte autobrand Hoogeveen niet verdacht van meer branden

Hoogeveen wordt geteisterd door autobranden (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Hoogeveen wordt geteisterd door autobranden (Rechten: Archief RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - De 21-jarige Hoogevener, die in de nacht van zaterdag op zondag is aangehouden voor een autobrand in Hoogeveen, wordt niet verdacht van meerdere branden.
Dat zegt politiewoordvoerder Sylvia Sanders. "Op dit moment hebben we geen concrete aanwijzingen dat deze man ook betrokken is bij andere branden."

Verdachte fietst hard weg

Een omwonende ontdekte zaterdagnacht de brand in de Kolffstraat en zag vervolgens iemand hard wegfietsen. "Dat was voor ons aanleiding om direct in de omgeving te gaan zoeken", vertelt Sanders.
Na een zoektocht werd een man op een fiets gevonden die voldoet aan het signalement. Sanders: "Wij hebben deze man aangehouden en hij wordt nog verhoord."

Zes verdachten aangehouden

Sinds 2013 zijn meer dan zestig branden gesticht in Hoogeveen. Daarvoor zijn al enkele mensen aangehouden. "We houden rekening met meerdere brandstichters", zegt Sanders. "Inmiddels hebben wij hiervoor al zes mensen aangehouden."

Werkwijze daders verschillend

Sanders ziet verschillende werkwijzes van de daders. "De manier van brandstichting verschilt, het tijdstip waarop en ook de locaties zijn verschillend. Daarom is ons onderzoek opgedeeld in verschillende deelonderzoeken, die allemaal nog lopen. In enkele van die deelonderzoeken hebben we nog geen aanhouding gedaan."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.