Faillissement thuiszorgorganisatie Heerendordt verrassing voor personeel

Heerendordt (archieffoto RTV Drenthe)
Heerendordt (archieffoto RTV Drenthe)
KLAZIENAVEEN - Het faillissement van Thuiszorg en Dagzorg Heerendordt in Klazienaveen kwam vanmiddag voor velen onverwacht.
Personeel van Heerendordt hoorde via de media dat hun werkgever failliet is. Dat laten bezorgde personeelsleden weten aan RTV Drenthe. Ook voor FNV Zorg-bestuurder Riek van Kampen kwam het nieuws onverwacht.
Zuur
"Het is ongelofelijk zuur voor die 300 werknemers", aldus Van Kampen. "En ook voor de honderden cliënten die er indirect de dupe van worden." Personeel van Heerendordt laat aan RTV Drenthe weten dat ze gevraagd is morgen 'gewoon' aan het werk te gaan. Wat het faillissement betekent voor hen en de cliënten is afwachten.
Een teken
"We hebben geen idee over hoe en wat. Daar gaan we morgen mee verder", aldus Van Kampen. Het faillissement van Heerendordt kwam voor de vakbondsvrouw niet helemaal als donderklap bij heldere hemel. "Het feit dat we destijds achter het salaris aan moesten, was wel een teken dat er kennelijk iets niet op orde was."
Directeur Jan Staal was niet bereikbaar voor commentaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.