Overijssel dreigt met procedure tegen de NAM

NAM-locatie in Schoonebeek (Rechten: RTV Drenthe/ Serge Vinkenvleugel)
NAM-locatie in Schoonebeek (Rechten: RTV Drenthe/ Serge Vinkenvleugel)
ASSEN - Overijssel wil een juridische procedure tegen de NAM in Assen beginnen, wanneer minister Henk Kamp niet snel de vergunning intrekt voor het pompen van afvalwater uit Schoonebeek in de Twentse bodem.
Dat hebben Provinciale Staten van Overijssel gisteren besloten, meldt
.

Afvalwaterinjectie ligt momenteel stil

De injectie van afvalwater ligt sinds afgelopen zomer stil. Aanleiding was een onderzoek, waaruit bleek dat de pijpleiding op meerdere plekken is aangetast, waardoor op termijn lekkages zouden kunnen ontstaan.
'Kans op aardbevingen'
Vanuit de oliewinlocatie in Schoonebeek werden de afgelopen jaren miljoenen liters vervuild water naar lege gasvelden in Twente gepompt. Deskundigen uitten eerder hun zorgen over het project, waarbij er kans zou zijn op aardbevingen en ernstige milieuverontreiniging.
De provinciale politiek in Overijssel wil eigenlijk dat het hele project gestopt wordt en heeft
minister Henk Kamp van Economische Zaken vorige maand gevraagd om de vergunning voor de NAM in te trekken. Tot nu toe is dat niet gebeurd.

Onderzoek naar alternatieven

Ondertussen loopt er een onderzoek naar alternatieven voor de afvalwaterinjecties. Zo zou het water gezuiverd kunnen worden. Volgend jaar moet daar meer duidelijk over komen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.