Assen zoekt naar mooie verhalen over station

ASSEN - Om herinneringen aan station Assen levend te houden, komt er een boekje met verhalen over dat station. Het huidige station gaat begin volgend jaar tegen de vlakte.
In het voorjaar van 2018 wordt het nieuwe stationscomplex opgeleverd, in de tussentijd staat er een tijdelijk station. Saskia Breedveld, communicatieadviseur van het FlorijnAs-project vertelt dat het boekje wordt uitgegeven bij wijze van afscheid van het huidige station. Het verschijnt waarschijnlijk in februari 2016.
Verzameling verhalen
"Ik denk bijvoorbeeld aan een boekje vol verhalen van mensen die zich nog herinneren dat ze voor het eerst met de trein gingen met hun vader of moeder", vertelt Breedveld. "Of mensen die daar misschien wel hun partner hebben ontmoet."

Veel reacties

"We hebben binnen een dag al tien berichten gekregen van mensen met een mooi verhaal", meldt Breedveld. "Ik dacht eerst aan een klein boekje met ongeveer tien anekdotes. Maar als het zo hard blijft gaan, dan moeten we daar nog maar eens naar kijken."
Ook herinneringen vorig station welkom
Voor de herinneringen mogen mensen ver terug in de tijd gaan. "Vaak zijn die verhalen van heel lang geleden natuurlijk het leukst hè", zegt Breedveld. Ze nodigt mensen daarom nadrukkelijk uit om ook anekdotes over het vorige station op te sturen.
Geen boekwerken aanleveren
"Mensen hoeven geen boekwerken te schrijven", vindt Breedveld. "Ze hoeven eigenlijk alleen maar aan te geven dat ze een mooi verhaal hebben en dan schrijven wij het wel op."
Aanmelden
Het is nog niet helemaal duidelijk tot wanneer mensen zich kunnen aanmelden. In onze uitzending vertelde Breedveld dat u het best voor 1 december een berichtje kunnen sturen naar info@assen.nl onder vermelding van 'boekje station'. Mensen kunnen ook bellen naar het algemene nummer van de gemeente Assen om zich aan te melden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.