Een rondje Assen met de spiksplinternieuwe rondvaartboot

ASSEN - Assen heeft sinds vandaag een rondvaartboot. Het schip is gebouwd door werkloze jongeren.
Het schip wordt vanmiddag gepresenteerd aan de Kop van de Vaart in Assen. Met een shantykoor aan boord komt het schip aanvaren. Op de rondvaartboot is plaats voor 42 mensen.
De Vaart gebruiken
Het project 'Varen in Assen' begon twee jaar geleden. Volgens initiatiefnemer Erik Appel vinden veel Assenaren het jammer, dat de Vaart zo weinig gebruikt wordt. De bouw van de boot kon worden betaald door er een werkgelegenheidsproject van te maken.
Door jongeren
Werkloze jongeren hebben tijdens de bouw van de rondvaartboot leren lassen en schilderen. Nu de boot af is, houdt dat niet op. Het schip wordt gerund door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. De nieuwe stichting Waterwerk-Assen gaat het schip de komende drie jaar exploiteren.
Rondje Assen
De boot is te gebruiken voor rondvaarttochten, bedrijfsuitjes en vergaderingen. Door het bevaarbaar maken van het Kanaal kan er in 2017 een rondje Assen worden gevaren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.