Bamboe de oplossing tegen geluidsoverlast? 'Ik neem het niet serieus'

GIETEN - Omwonenden van de N33 en N34 reageren gemengd op het plaatsen van een bamboescherm tegen geluidsoverlast.
"Het voelt alsof dit het voor de zoveelste keer vooruitschuiven van de ellende is. We hebben al zoveel onderzoeken gehad over de problemen en mogelijke oplossingen. Ik neem het niet serieus", zegt omwonende Mike Dorst uit Gieten.

Meer lawaai

Dorst zegt 's ochtends wakker te worden van het lawaai. En zijn kinderen zouden er slecht van slapen. Volgens hem is de overlast sinds de herinrichting van de rotonde verergerd.
Hij merkt ook op dat een bamboehaag voor Gieten geen oplossing is. "Er is een strook van zes meter nodig langs de weg en die is rond de rotonde in Gieten niet beschikbaar."
Schaduwkanten
Jaap Jansen woont in de wijk De Hoorns in Rolde langs de N33 en heeft ook last van lawaai. "De intensiteit is veel hoger geworden. Want de weg trekt natuurlijk heel veel verkeer aan, omdat hij verdubbeld is. Het is een prachtige weg, maar het heeft z'n schaduwkanten", zegt hij. Maar hij heeft wel vertrouwen in het bamboeplan.

Lees ook:
Raad Aa en Hunze wil levende bamboe als geluidswering N33/34
Frank Berends van bamboekwekerij Mei Chu in Wilhelminaoord zou de bamboe graag aanleveren om "het toch een beetje in Drenthe te houden". Hij zegt dat er oplossingen zijn om te voorkomen dat de bamboe gaat woekeren.

Proef

In de provincie Noord-Holland loopt al een proef met bamboeschermen en de gemeenteraad van Aa en Hunze wil nu weten of het ook hier zou kunnen werken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.