Sinterklaas is aangekomen in Meppel: Het is fantastisch om hier te zijn

MEPPEL - Sinterklaas heeft voet op Drentse bodem gezet. De boot en de pieten waren al een tijd in zicht. Even voor half één meerde hij aan in Meppel.
"Het is fantastisch om hier te zijn. De stad ziet er prachtig uit", zei Sinterklaas bij aankomst tegen burgemeester Jan Westmaas van Meppel.


Fantastisch mooi feest

De burgemeester is verheugd dat de goedheiligman er is. "Ondanks al het gedoe in de wereld ben ik toch blij dat u naar Meppel bent gekomen. We gaan er vandaag een fantastisch mooi feest van maken. Tienduizenden kinderen staan hier te wachten en miljoenen volgen het via de televisie", aldus Westmaas tegen Sinterklaas.
Sinterklaas ging van boord aan de Heerengracht en maakt een tour door de binnenstad.
Protest
Langs de route is ook dit jaar weer een demonstratie van tegenstanders van Zwarte Piet. Ze hebben aangekondigd dat ze vreedzaam actie willen voeren tegen de volgens hen racistische karikatuur.

Lees ook:
LIVEBLOG: Landelijke Sinterklaasintocht in Meppel

De organisatie verwacht dat zo'n 35.000 mensen Sinterklaas verwelkomen in Meppel. Het is voor het eerst dat de landelijke aankomst plaatsvindt in Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.