OM ziet af van tbs voor Grietje S.

Het OM wil dat S. een jaar opgenomen wordt (tekening: Annet Zuurveen)
Het OM wil dat S. een jaar opgenomen wordt (tekening: Annet Zuurveen)
SPIER - Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, wordt Grietje S. een jaar opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Die eis deed het OM vandaag in het hoger beroep tegen de 36-jarige S. uit Spier.
In januari 2014 werd S. door de rechtbank in Assen al veroordeeld tot diezelfde straf. Het OM ging toen in hoger beroep, omdat het kans op herhaling zag. Volgens het OM zijn er nu nieuwe inzichten.
Psychose
Uit verschillende rapportages is gebleken dat S. in een psychose zat toen ze met haar auto het water in reed bij Stuifzand. Daarom zou er geen sprake zijn geweest van voorbedachte rade. Wel vindt het OM dat de vrouw opzettelijk haar zoontje heeft gedood en geprobeerd heeft haar dochter te doden.
Het OM eiste eerder tbs met dwangverpleging, maar zegt nu dat de vrouw geen gevaar meer vormt voor de samenleving. Voor het opleggen van tbs is dat namelijk wel een vereiste.
Stuifzand
Grietje S. reed in december 2012 het water in bij Stuifzand. De vrouw en haar dochter konden uit de auto klimmen, maar S. probeerde daarbij haar dochter tegen te houden. In de kofferbak van de auto werd het tweejarige zoontje gevonden. Hij bleek te zijn gewurgd.
Het hof in Leeuwarden doet waarschijnlijk op 10 december uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.