Ramkraak in Zuidlaren: winkelpui aan gort gereden

ZUIDLAREN - Bij een tabakswinkel aan de Stationsweg in Zuidlaren is afgelopen nacht de hele pui uit de gevel gereden tijdens een ramkraak.
Volgens eigenaresse Janneke van der Kooi zijn er drie schappen met sigaretten leeggeroofd. "Het gaat om sloffen en pakjes, opvallend genoeg van één bepaald merk."

Auto weg

Er is geen geld gestolen. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Ook de auto waarmee ze de ramkraak pleegden, is nog niet gevonden.

Niet open

"De schuifpui is eruit gereden en het rolluik is kapot. De winkel kan vandaag niet open", zegt Van der Kooi. Of dat morgen wel kan, is volgens haar nog maar de vraag. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Van der Kooi is er naar eigen zeggen 'nog een beetje beduusd van'.

Ook in Hoogeveen

Opvallend is dat ook bij een winkel in Hoogeveen een vannacht een ramkraak werd gepleegd waarbij ook sigaretten werden buitgemaakt. Daar is wel een verdachte aangehouden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.