Assenaar steelt tas met drugs: half jaar achter de tralies

Het slachtoffer produceerde onder meer xtc
(Rechten: archief RTV Drenthe)
Het slachtoffer produceerde onder meer xtc (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Een 40-jarige Assenaar is veroordeeld tot een jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook moet de man zich laten behandelen voor zijn verslaving en psychische problemen.
De man beroofde in juli een andere Assenaar van een tas vol met drugs. Het 22-jarige slachtoffer van de beroving is veroordeeld tot 240 uur werkstraf en 90 dagen cel, waarvan 73 voorwaardelijk voor dealen en drugsbezit. Hij verklaarde dat hij was begonnen met de handel in onder meer xtc, speed en ghb om extra geld te verdienen.

Pinnen

In juli belde een kennis de 22-jarige dealer op, omdat hij een klant voor hem had. De Assenaar moest naar de Gouverneurstuin komen. Eenmaal daar, ontmoette hij de 40-jarige man. Die zei dat hij wel wat uit de tas wilde kopen, maar eerst moest pinnen. Bij de pinautomaat in het centrum van Assen ging de Assenaar er met de tas van de dealer vandoor. Door aanwijzingen van getuigen kon de 40-jarige man even later in het Asserbos worden opgepakt.

Strafblad 37 pagina's

De verdachte heeft een strafblad van 37 pagina's en staat bij justitie bekend als veelpleger. Tijdens de rechtszaak twee weken geleden eiste de officier van justitie ook de veelplegersstraf ISD, waarin de verdachte twee jaar cel krijgt met een behandeling. Maar die straf was volgens de rechtbank te zwaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.