Bijstandsklokkenluidster Midden-Drenthe veroordeeld voor hennepkwekerij

Het duo had een hennepkwekerij in een woning aan de Gruttolaan in Beilen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het duo had een hennepkwekerij in een woning aan de Gruttolaan in Beilen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Elizabeth H. is veroordeeld tot een werkstraf van vijftig uur. Ook kreeg ze een voorwaardelijke celstraf van twee weken opgelegd.
Ze kreeg die straf omdat ze samen met haar 39-jarige partner een hennepkwekerij had in een woning aan de Gruttolaan in Beilen. Haar partner moet zes weken de cel in. Daarnaast hangt hem de komende twee jaar een voorwaardelijke celstraf van nog eens zes weken boven het hoofd.

Uitkering

De kwekerij met zestig planten werd begin dit jaar in de woning ontdekt. Daarom stopte de gemeente Midden-Drenthe de uitkering van de vrouw. Hierdoor ontstond een huurachterstand en moest zij haar woning uit. Het stel richtte vervolgens een enorme ravage aan in het huis.
Voor de vernielingen werd de man in augustus veroordeeld tot een celstraf van drie maanden. De vrouw kreeg een taakstraf van 120 uur opgelegd.

Broertjestape

Het duo kwam landelijk in het nieuws toen ze een tape naar buiten brachten waarop de toenmalige burgemeester Jan Broertjes haar weer een uitkering aanbood. In ruil daarvoor moest zij stoppen met haar procedures tegen de gemeente.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.