Wethouder Klaas Smidt: Zie de Factory Outlet als een attractie

Een afbeelding van hoe het FOC in Assen er uit moet komen te zien (afbeelding: FOC Assen bv)
Een afbeelding van hoe het FOC in Assen er uit moet komen te zien (afbeelding: FOC Assen bv)
DIEVER - Er is in Drenthe veel weerstand tegen de komst van een Factory Outlet Center in Assen. Maar in een gemeente als Westerveld denken ze daar heel anders over. "Zie het als een attractie", zegt wethouder Klaas Smidt.
Smidt reageerde tijdens een vergadering van de raadscommissie op vragen hierover. Volgens Smidt is de outlet voor een toeristische gemeente als Westerveld een welkome aanvulling.

Uistekende slecht weer attractie

"Ik heb er gesprekken over gevoerd met ondernemers en we zijn er gezamenlijk over eens dat het in de vorm zoals het nu wordt voorgesteld een uitstekende slecht weer attractie is. Zeker voor toeristen", zegt Smidt.
De wethouder erkent wel dat de detailhandel in Westerveld er, vanwege de grote afstand, weinig last van zal hebben. Maar, zegt hij, "wij schatten het voordeel voor ons nu groter in dan het nadeel".

Gemeenten gevraagd om opinie

De mening van de gemeenten wordt door de gemeente Assen ook gepolst. Binnenkort zitten ze bij elkaar om er gezamenlijk over te praten. "Er zijn in bestuurlijk Drenthe wel wat discussies aan de gang. Inderdaad is ons ook gevraagd een opinie te hebben. En die is dat het voor ons niet negatief hoeft te zijn".

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.