Opnieuw brons voor Roel Boomstra bij WK dammen

DAMMEN - Roel Boomstra is er niet in geslaagd de wereldtitel te veroveren tijdens het WK dammen in Emmen. Net als twee jaar geleden pakte hij het brons.
De Emmenaar had nog een kleine kans op de titel. Hij moest dan zelf winnen en hopen op puntverlies van de regerend wereldkampioen Alexander Georgiev. Maar de Rus haalde een punt tegen Wouter Sipma uit Hijken en stelde daarmee de titel veilig. Ook Boomstra speelde remise in zijn partij tegen Ganjargal Ganbaatar.

Boomstra

"In principe is het een topklassering, maar ik wilde hier eigenlijk wereldkampioen worden en dat is niet gelukt en dus ben ik teleurgesteld", zegt Boomstra.

Groenendijk

De 17-jarige Jan Groenendijk haalde evenveel punten als Boomstra, maar won één keer vaker en mag daarom het zilver mee naar huis nemen. "Ik vind het toch wel jammer dat ik de titel niet heb gepakt, nu ik er zo dichtbij was". Ook zal hij volgend jaar de wereldkampioen Georgiev uitdagen.
Sipma
Wouter Sipma uit Hijken sluit het toernooi in Emmen af op de achtste plaats en verdiende daarmee de A-status van het NOC*NSF. En nadat hij z'n studie Natuurkunde voor het dammen op een laag pitje heeft gezet is dat een mooie opsteker. "Het is een basis waardoor dingen makkelijker gaan".

WK Talinn
Het volgende wereldkampioenschap is over twee jaar in Talinn (Estland).

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.