Matchday helpt pas afgestudeerden in Emmen aan een baan

EMMEN - 25 vacatures in de regio Emmen wachten op invulling door pas afgestudeerden. Hoogopgeleide jongeren werden tijdens Matchday voorgesteld aan de werkgevers achter die vacatures.
Matchday is vooral bedoeld voor hbo- en wo-afgestudeerden die in 2014 of 2015 hun diploma hebben behaald. Veel van deze jongeren weten niet dat ze in de regio Emmen aan het werk kunnen en trekken weg. Dat willen de initiatiefnemers op deze manier voorkomen.
Leegloop voorkomem
"Als hoogopgeleide jongeren hier blijven en een baan vinden, dan kopen ze een huis. Ze krijgen een gezin, de kinderen gaan naar school en ze gaan uit eten en winkelen in Emmen. Het is voor de hele regio belangrijk dat hoogopgeleid talent niet wegtrekt." zegt Dènis Assen van Stichting Marketing Regio Emmen, een van de organiserende partijen.
Naast een workshop over hoe je je het beste kunt gedragen tijdens een sollicitatiegesprek, hadden de jongeren ook daadwerkelijk een sollicitatiegesprek.
Dertig sollicitatiegesprekken
In totaal waren er dertig matches. De komende weken moet duidelijk worden of de jongeren een vervolggesprek of zelfs een baan hebben gekregen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.