Live pianomuziek moet mensen in Assen vrolijk maken

ASSEN - Assen heeft sinds vanmiddag een heuse stadspiano. In navolging van steden als Amsterdam, Zwolle en Groningen.
Op steeds meer plaatsen kom je de instrumenten tegen. vooral op stations. Iedereen die wil mag de piano bespelen. In Assen vind je de piano in winkelcentrum 't Forum.

Sfeer

De muziek moet voor een goede sfeer zorgen in het winkelcentrum. Om drie uur vanmiddag wordt de piano neergezet. Al snel zit de eerste muzikant te spelen. Het is Laura (23) uit Assen. "Leuk, ik wist niet dat ik de eerste was. Ik kom zelf vaak in Groningen en daar heb ik gezien dat er hele mooie dingen ontstaan. Mensen die spontaan met elkaar gaan zingen. Het schept een soort band," vertelt Laura.

'Mensen samenbrengen'

De piano is naar Assen gehaald door stadspredikant Bert Altena. Het instrument staat voor de kerkelijke PopUp-winkel, maar het is niet persé de bedoeling dat er geestelijke muziek wordt gespeeld. "We zijn bezig om 't Forum een beetje glans te geven in de laatste maanden van het jaar en daar hoort muziek bij. Ik hoop dat mensen er vrolijk van worden en dat de muziek mensen samenbrengt," aldus Bert Altena.
De piano staat tot en met 31 december in 't Forum.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.