Staten twijfelen over nut en noodzaak transferium De Punt

ASSEN - Is het wel nodig om bij De Punt een transferium te bouwen? Een aantal fracties in Provinciale Staten twijfelt daarover. Maar de VVD dringt juist aan op een snel besluit.
De mogelijke bouw van een transferium langs de A28 houdt de Drentse politiek al jaren bezig. Op aandringen van de Staten is een nieuw onderzoek uitgevoerd. Dat heeft al geleid tot het aanpassen van de plannen. Er is nu nog sprake van 200 parkeerplaatsen, in plaats van de eerder genoemde 2.000.

Mager

PvdA-Statenlid Hendrikus Loof noemde de onderbouwing van de plannen mager. "We zijn nu niet overtuigd van nut en noodzaak, we vragen ons af of we hier mee door moeten gaan." Frank Duut van 50Plus vroeg zich openlijk af of het niet verstandiger is om de 200 parkeerplaatsen bij het bestaande transferium in Haren te voegen.

Doorpakken

Coalitiepartner VVD wil juist doorpakken. "De problemen zijn bekend, er komen steeds meer files richting Groningen, we moeten nu eens een besluit nemen", vindt Johan Baltes. Hij dringt aan op actie.

Besluit in januari

Gedeputeerde Henk Brink beloofde de Staten in januari met een verder uitgewerkt voorstel te komen, zodat er dan een besluit kan vallen. Brink zegt dat de laatste verkeerscijfers de noodzaak van het transferium alleen maar vergroten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.