'Wij willen de gelukkigste werknemers van Nederland aan het werk hebben'

ASSEN - Vitaliteit op de werkplek heeft niet alleen te maken met bewegen. Dat vindt directeur Leon den Hertog van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep in Assen. "Het is ook een stukje werkplezier. Met een fris hoofd naar je werk gaan om mooie dingen te verrichten."
Zijn bedrijf werd gisteren in Amsterdam verkozen tot Vitaalste Bedrijf van Nederland.

Meedenken

Dat bereikt het bedrijf onder meer door alle werknemers te betrekken bij beslissingen van het bedrijf. "Iedereen mag bijvoorbeeld meedenken over bepaalde aanbestedingen van het bedrijf", zegt den Hertog. Daarnaast zijn de werknemers ook actief in loopgroepjes en organiseren ze fietstochten. "Je kunt het zo gek niet bedenken. Het gebeurt allemaal bij ons."

Gelukkigste werknemers van Nederland

Om de prijs van Vitaalste Bedrijf van Nederland binnen te slepen, hoefden werknemers niet verplicht op een hometrainer te zitten tijdens hun pauze. "Niets moet", zegt Den Hertog. "Men moet zich er zelf goed bij voelen. Wij willen de gelukkigste werknemers van Nederland aan het werk hebben."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.