Ten Voorde lost Kolder af in spitspositie tegen Jong Ajax

VOETBAL - Rick ten Voorde krijgt in de thuiswedtrijd van FC Emmen tegen Jong Ajax een basisplaats van trainer Marcel Keizer. Dat is de conclusie die opgemaakt kan worden op basis van de laatste training. Marnix Kolder, die vrijwel alle competitieduels mocht starten, moet genoegen nemen met een plaats op de bank.
Keizer wil niet ingaan op namen. "Nee, dat doe ik bewust niet. Ik wil onze tegenstanders niet wijzer maken. Waarom ik voor de één kies en niet voor de ander? Marnix is een balvaste spits, een aanspeelpunt. Rick is een veel beweeglijker type. Daarin maak ik soms keuzes en ik kijk natuurlijk ook naar de vorm van de twee."
Drie weken vrij
Het duel tegen Jong Ajax is voor FC Emmen de eerste na drie competitieloze weekenden. "Ja, dat was echt waardeloos. Een weekendje vrij, vanwege interlandvoetbal is nog wel eens prettig. Dan kunnen spelers, die met pijntjes kampen weer fit worden. Bovendien zijn andere teams ook vrij. Nu is het toch anders. We zijn toch uit het ritme, ondanks een oefenduel tegen Be Quick 1887."

'Geen excuus'

Toch voert Keizer de rustperiode niet aan als excuus. "Nee, hoor we moeten gewoon vol voor de punten gaan tegen Jong Ajax. Hoe? Door vroeg druk te zetten en zo snel mogelijk in balbezit te komen. Ajax zal het veld groot maken. Dat betekent dat we onze taken goed moeten uitvoeren, anders moeten we enorme afstanden overbruggen en zeker als Ajax in vorm is dan wordt het een hele lastige avond."

Blessure Meerits, terugslag Olijve

FC Emmen kan tegen de Amsterdammers niet beschikken over Johan Kulhan, Frank Olijve en Marko Meerits. "Het verhaal van Kulhan is bekend. Dat duurt nog wel even. Frank Olijve heeft een terugslag gehad. Dat is wel balen. Ook de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven van maandag zal hij niet halen. Daarnaast is Marko Meerits met een knieblessure uit Estland teruggekeerd. Onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig die kwetsuur is, maar het lijkt erop dat we hem een tijdje kwijt zullen zijn."

Live op Radio Drenthe

FC Emmen - Jong Ajax is vanaf 20.00 uur live te volgen op Radio Drenthe. Verslaggevers zijn René Posthuma en Niels Dijkhuizen.

Vermoedelijke opstelling

Telgenkamp; Jallo, Seip, Streutker, Van Deelen; Rozema, Mannes, Deul; Danso, Ten Voorde en Gyasi.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.