Stelling: Ik geef minder aan collectanten

Collectanten halen steeds minder geld op (Rechten: archief RTV Drenthe)
Collectanten halen steeds minder geld op (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Collectanten halen steeds minder geld op. Het afgelopen jaar werd er nog maar 44,3 miljoen euro in de geldbussen gegooid. Vijf jaar terug was dat nog 62,7 miljoen euro.
Dat meldt
op basis van onderzoek door het Centraal Bureau Fondsenwerving. De daling in opbrengst zou komen doordat mensen 's avonds minder graag de deur open doen. Ook hebben mensen steeds minder kleingeld in huis en is het lastiger voor goede doelen om vrijwilligers te vinden.
En u? Gooit u nog geld in de collectebussen van onder meer het KWF Kankerfonds, de Nierstichting en het Longfonds?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we u of een FoodMarke de redding kan zijn voor Drentse binnensteden. Bijna 72 procent vindt zo'n overdekte markthal een goed idee. Ruim 28 procent denkt niet dat het de redding voor Drentse binnensteden betekent. In totaal brachten 620 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.