Toch zebrapad nodig in centrum Rolde

ROLDE - Het opleveringsfeestje is pas vanmiddag en nu al komen de eerste tekortkomingen aan het licht bij de herinrichting van het centrum van Rolde.
Het idee achter de herinrichting was dat er minder verkeer zou rijden door het centrum en dat langzamer zou worden gereden. De bedoeling was 'shared space' te maken, een gedeelde weg voor iedereen zonder fietspaden en voetpaden. Dat is niet gelukt.
Shared space mislukt
"Het is geen echte 'shared space'", zegt Hillie Bergman van Stichting Dorpsbelangen Rolde. "De gemeenteraad wilde toch een afbakening voor voetgangers. Dan zou een zebrapad veiliger zijn."
En dat zebrapad komt er, zegt wethouder Henk Heijerman toe. Dorpsbelangen vindt het jammer dat het centrum nu nog niet helemaal klaar is, maar is blij met de komst van de oversteekplaats.

10.000 auto's

Dagelijks reden er zo'n 10.000 auto's door het centrum en het plan was een reductie van het (vracht)verkeer met 4.000 voertuigen per dag. Omdat er geen verkeerstelling is gedaan, is het onbekend of die doelstelling is behaald. De wethouder zegt dat er nog een telling komt.
De herinrichting wordt geschat op zo'n 1 miljoen euro.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.