D66 Assen wil duidelijkheid over situatie Stichting BEZINN

Kinderen bij een zorgboerderij (Rechten: RTV Drenthe)
Kinderen bij een zorgboerderij (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - D66 in Assen wil duidelijkheid over de situatie bij Stichting BEZINN (Boer En Zorg In Noord-Nederland). De partij stelt daarom vragen aan het college van B en W in Assen.
Bij zorgboerderijen van die stichting meldden zich meer jongeren voor zorg dan verwacht en dus is het vooraf vastgestelde budget ontoereikend. Een cliëntenstop was het gevolg.

Contract schiet tekort

BEZINN sloot een contract met Jeugdhulp Drenthe voor 72 jongeren. "Vanaf de uitvoering van het contract waren er 105 jongeren in de zorg bij de zorgboerderijen en schoot het contract eigenlijk al tekort", aldus D66.

Voorstel

Jeugdhulp Drenthe zou een voorstel hebben gedaan aan BEZINN, waarbij de zorgboerderijen zelf de helft van de kosten moeten betalen. De andere helft zou dan door Jeugdhulp worden betaald.
"D66 Assen is van mening dat van een zorgboerderij niet verwacht mag worden dat zij deze kosten zelf draagt. Bovendien draagt dit niet bij aan een structurele oplossing."

In strijd met de wet?

De partij wil van het Asser college onder meer weten of dit voorstel niet in strijd is met de wet. Ook is de partij benieuwd wat het college bereid is te doen tegen de ontstane situatie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.