Burgemeester Out: Geen reden om benefiet in Assen te verbieden

De betrokkenheid van Satudarah maakte de benefietavond omstreden (Rechten: archief RTV Drenthe)
De betrokkenheid van Satudarah maakte de benefietavond omstreden (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Een omstreden benefietavond die in Groningen door burgemeester Den Oudsten werd verboden, is gisteravond alsnog gehouden in Assen. Den Oudsten verbood de avond nadat bekend werd dat motorclub Satudarah medewerking zou verlenen.
Burgemeester Marco Out van Assen laat weten dat er geen reden was de bijeenkomst, die bedoeld was om geld in te zamelen voor kinderen uit bijstandsgezinnen en asielzoekerscentra in Groningen, in de Drentse hoofdstad te verbieden.

Voet bij stuk

Den Oudsten gaf aan dat in Groningen geen plaats is voor outlaw-motorclubs die zich schuldig maken aan criminele activiteiten'. Ook toen de benefietorganisatie aangaf dat de motorclub uit de organisatie was gestapt, hield de Groningse burgemeester voet bij stuk. Daarom week de organisatie op het laatste moment uit naar Pand 17 in Assen.

Overleg

"Burgemeester Den Oudsten en ik denken op zich niet heel verschillend over motorclubs, maar ik vind dat je het per situatie moet beoordelen", zegt de Asser burgemeester Out over het evenement. Na overleg met de organisatie en overleg met 'de driehoek' (politie, Openbaar Ministerie en de burgemeester), werd besloten dat er geen gegronde reden was het benefiet in Assen te weigeren, vertelt Out. "Wel was de afspraak dat Satudarah-leden geen zichtbare uitingen van de club zouden tonen, zoals kleding."

Veel politie

Voor de zekerheid was er veel politie en ME op de been rondom Pand 17. Volgens Out is de avond goed verlopen. Of de motorclub uiteindelijk alsnog betrokken was, is niet helemaal duidelijk. "Deze organisatie heeft wel duidelijke connecties met Satudarah", zegt Out daarover.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.