Rick Broek goud waard voor HZVV tegen Drachtster Boys

VOETBAL - Na zes wedstrijden zonder overwinning boekte HZVV een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie. In het thuisduel tegen hekkensluiter Drachtster Boys werd het 3-2. Grote man aan de kant van de Hoogeveners was invaller Rick Broek, die twee keer scoorde waaronder de winnende in blessuretijd.
Matig duel
Het publiek in Hoogeveen zag een matig duel tussen twee ploegen die weliswaar vol voor de overwinning gingen, maar veel fouten maakten. HZVV kwam in de 22e minuut op voorsprong via Pim de Jonge, die scoorde uit een voorzet van Jordi Beeksma. Acht minuten later kwam Drachtster Boys, dit seizoen nog zonder zege, op gelijke hoogte. Uit een corner scoorde Ibola Achuma de 1-1.
Rick Broek
Na rust kregen beide ploegen kansen op de tweede treffer, maar pas tien minuten voor tijd viel er weer een treffer. Invaller Rick Broek scoorde koppend. Maar ook de 2-1 wist HZVV niet vast te houden. Een slippertje in de defensie gaf Drachtster Boys-invaller Kevin Bakels een niet te missen kans: 2-2. Het duel leek daardoor af te stevenen op duur puntenverlies voor HZVV, maar daar dacht Broek anders over. Diep in blessuretijd was de aanvaller opnieuw met het hoofd succesvol.
Stand
Door de zege blijft HZVV weliswaar staan op de tiende plek in de hoofdklasse met 13 punten uit 11 duels, maar is het gat naar de nummers 12, 13 en 14 (DOS'37, SVZW en Drachtster Boys) wel groter geworden. Urk, dat 11e staat, won ook en heeft na 11 duels één punt minder dan de Hoogeveners.