DOS'46 geeft comfortabele voorsprong uit handen

KORFBAL - De korfballers van DOS'46 uit Nijeveen zijn de zaalcompetitie in de korfballeague begonnen met een 22-22 gelijkspel in Amsterdam tegen AW.DTV. Daarmee deed de ploeg van trainer Daniël Hulzebosch zichzelf tekort, want halverwege de tweede helft verspeelden De Nijeveners een voorsprong van zes doelpunten.
Halverwege al op voorsprong

Na een gelijkopgaande beginfase, kreeg DOS'46 halverwege de eerste helft steeds meer grip op de tegenstander. Met name verdedigend deed de ploeg het goed. Met uitzondering van Stijn Hoekstra kregen de overige schutters van AW.DTV nauwelijks kans om te scoren. Bij rust had DOS'46 een voorsprong van vier doelpunten (9-13).

Ook in de twede helft leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. DOS'46 speelde goed en nam zelfs een voorsprong van maximaal zeven doelpunten. Maar bij de stand 12-17 stokte de aanvalsmachine van DOS'46. De thuisclub kwam onder aanvoering van Steffen Pang en Ilona van den Berg zelfs terug tot 17-17. De gelijke stand bleef tot het eind van de wedstrijd op het scorebord. Al had de ploeg uit Nijeveen geluk dat de Amsterdammers in de slotfase nog een strafworp misten.
Topscorer namens DOS'46 was Jelmer Jonker met 7 doelpunten.