Alcides verrast met overwinning op Rohda Raalte

VOETBAL - Alcides heeft in de hoofdklasse voor een daverende verrassing gezorgd door Roda Raalte met 4-2 te verslaan. De overwinning kreeg nog extra glans, doordat de Meppelers bijna de gehele wedstrijd met een man minder moesten spelen. Erwin Scholte ter Horst werd al vroeg in de wedstrijd met rood van het veld gestuurd.
Vroege goal en rode kaart voor Alcides

Al na vijf minuten kwam de thuisclub op voorsprong door een doelpunt van Kadir Usta (1-0). Een minuut later moest Alcides met tien man verder, omdat Erwin Scholte ter Horst direct rood kreeg na een overtreding binnen het strafschopgebied op de doorgebroken Gwedelidze.
De toegekende strafschop van Jeffrey de Visscher werd echter gestopt door keeper Bas van Wegen. Kort voor de rust was het wel raak. Lars Kamperman scoorde uit een corner en bepaalde de ruststand op 1-1.

Ondanks numerieke minderheid toch de winst

Halverwege de tweede helft kwam Alcides weer op voorsprong. Op aangeven van Usta scoorde Kaluzi (2-1). Beide spelers herhaalden even later het kunststukje. Opnieuw was het Kaluzi die de bal binnen werkte (3-1). Tien minuten voor het einde leek de tegenstander nog terug te komen in de wedstrijd toen Gwedelidze met behulp van de paal kon scoren (3-2).
Maar nog geen minuut later was het verschil al weer twee doelpunten door een treffer van Sander Boekholt (4-2). Dat was tevens de eindstand.

Meppelers klimmen één plaatsje

Door deze overwinning heeft Alcides nu de laatste plaats verlaten en staat het nu voorlaatste met 7 punten uit 11 duels.