Hoogeveen mag huur woning inhouden op bijstandsuitkering

Domesta wil huurders de mogelijkheid bieden de huur op hun bijstandsuitkering in te houden (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Domesta wil huurders de mogelijkheid bieden de huur op hun bijstandsuitkering in te houden (Rechten: Archief RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen kan vanaf januari de huur inhouden van mensen met een bijstandsuitkering. Samen met wooncorporaties Domesta en Woonconcept begint de gemeente hiervoor een pilotproject.
Dat zegt directeur Bert Moorman van Domesta.

Geen zorgen meer over de huur

Door de gemeente de huur in te laten houden op de bijstandsuitkering, hoeven huurders van Domesta zich geen zorgen meer over die betaling te maken.

Budgettrainingen

Tegelijkertijd wil de woningcorporatie onder andere budgettrainingen gaan geven voor zijn huurders. Op deze manier moeten de huurders met betalingsproblemen hun huishoudboekje weer op orde krijgen.
Problemen
"Uit een woonlastenonderzoek dat we vorig jaar hielden, bleek dat een grote categorie huurders de huur niet kan betalen. Een deel kan het ook wel betalen, maar houdt dan te weinig geld over voor andere lasten", aldus Domesta-directeur Moorman. De categorie huurders voor wie het project bedoeld is, bestaat volgens hem uit mensen die vaak ook andere problemen hebben.

Dak boven het hoofd

Het doel van het project is voor rust te zorgen bij de huurders die krap bij kas zitten. "Door de huur in te houden op de uitkering, is dit geregeld en houden mensen in ieder geval een dak boven het hoofd. Ze kunnen zich dan richten op andere problemen", zegt Moorman.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.