Emmen gelukkige winnaar tegen laagvlieger Germanicus

VOETBAL - vv Emmen boekte op eigen veld een gelukkige zege op hekkensluiter Germanicus in de 1e klasse F. Na een 0-1 ruststand werd het 2-1. De beslissing viel drie minuten voor tijd uit een strafschop.
"Was het er één of niet?"

Dat was na afloop de meest gestelde vraag. Was de strafschop voor de thuisclub, gegeven na een overtreding van Eduard Kobes op Saber Hendriks een overtreding én, zo ja, werd de overtreding begaan binnen het zestienmetergebied? "Ja en ja", oordeelde scheidsrechter Horst. Routinier Almar Doek faalde niet vanaf elf meter.

"We krijgen vaak complimenten, maar geen punten"

Germanicus had zeker een punt verdiend in Emmen. Dat vond ook trainer Eric Prins. "We hebben er ook keihard voor geknokt en zijn blijven aanvallen in de tweede helft. Maar het zit ons niet mee. We krijgen heel vaak de complimenten over ons spel, maar daar koop ik niets voor. Ik heb liever drie punten." Jürnel Rojer zette Germanicus na een half uur verdiend op voorsprong na een fraaie steekpass van Randy van der Weide. Kort voor rust moest Emmen-doelman Lars van der Swaluw het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Ronald Falke.

Saber Hendriks

Emmen-spits Saber Hendriks ontopte zich na rust als het goudhaantje voor de thuisclub. Na vijf minuten scoorde hij op aangeven van Maikel Arling de gelijkmaker en kort voor tijd, nadat beide ploegen kansen hadden op een voorsprong, was Hendriks de man die naar de grond ging na een overtreding van Eduard Kobes in de 16.