Adoptieverhaal Gietense centraal in tv-programma De Reünie

BORGER - Heeft ze er goed aan gedaan twee broertjes te adopteren uit Ethiopië? Die vraag heeft Marjan Buring (51) uit Gieten lang bezig gehouden nadat ze haar zoons in 2007 ophaalde.
Vanavond is het verhaal van de journaliste een van de onderwerpen die voorbij komen in het tv-programma KRO De Reünie. In deze aflevering staat klas 4 mavo uit Borger centraal.

Uitgesteld

Hoewel de opnames al begin dit jaar werden afgerond, hebben de oud-mavoleerlingen lang op de uitzending moeten wachten. Aanvankelijk zou die in april zijn, maar de KRO gooide op het laatste moment de planning om en zo werd de 'Drentse aflevering' ruim een half jaar uitgesteld.

Auto-ongeluk

Behalve over Buring heeft de KRO reportages gemaakt over boerenzoon Roelof Pott, die sinds zeventien jaar met één arm door het leven gaat en over Anneke Dobben. Oud-klasgenote Dobben overleed in 2007 bij een auto-ongeluk op de N34 bij Odoorn. Ook haar 6-jarige dochtertje kwam hierbij om het leven.
Kijk hier de uitzending terug.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.