Wakker Emmen: zorgen over thuiszorg in Emmen

Heerendordt ging op 10 november failliet (Rechten: archief RTV Drenthe)
Heerendordt ging op 10 november failliet (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - De fractie van Wakker Emmen maakt zich zorgen over de ontwikkelingen in de Emmer thuiszorg. De partij kondigt aan vragen te gaan stellen in de vergadering van de commissie samenleving volgende maand.
Aanleiding voor de zorgen is het faillissement van Thuiszorg en Dagzorg Heerendordt op 10 november. Heerendordt is een van de vier grote thuiszorgaanbieders in de gemeente Emmen. Er werken driehonderd mensen. Zo'n achthonderd inwoners van Zuidoost-Drenthe krijgen zorg van Heerendordt.

Bijspringen

De gemeente moet financieel bijspringen om de zorg voor cliënten van Heerendordt te garanderen. Hiervoor heeft wethouder Jan Bos (ook Wakker Emmen) 370.000 euro uitgetrokken.

Stand van zaken

De fractie van Wakker Emmen wil weten hoe het kon gebeuren dat de zorgorganisatie failliet ging, terwijl volgens de partij in september nog werd gemeld dat het goed ging. Ook wil de fractie weten wat de stand van zaken is en wat er valt te verwachten in het nieuwe jaar.

'Nog niks rond'

Curator Rob Geene meldde eerder aan RTV Drenthe dat hij hoopt snel een overnamekandidaat te vinden, zodat het bedrijf vanaf 1 januari een doorstart kan maken. Vandaag liet de curator weten dat er op dit moment nog niks rond is. "Dat duurt ook nog wel een tijdje", aldus Geene.

TSN

Wakker Emmen maakt zich ook zorgen over de situatie van een van de andere drie grote zorgaanbieders in Emmen: TSN Thuiszorg. Vrijdag bekend dat dit landelijk opererende bedrijf uitstel van betaling heeft aangevraagd.

'Cliënten niet in de kou laten staan'

Een bankroet voor TSN zou een dubbele klap zijn voor Emmen, stelt Wakker Emmen.Raadslid Sandro Slijepcevic: "Wij willen weten wat het college doet om met deze klappen om te gaan. De mensen die zorg nodig hebben, mogen we niet in de kou laten staan. De gemeente moet klaar staan als er verdere problemen komen, zeker met een grote organisatie als TSN Thuiszorg, waar veel mensen van afhankelijk zijn."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.