Stormschade in Drenthe: Omgewaaide bomen en aanhanger op zijn kant

DALEN/PEIZE/RUINEN - De gevolgen van de storm die vanavond over ons land trok, lijken in Drenthe mee te vallen. De brandweer rukte vanavond drie keer uit voor omgewaaide bomen of gevallen grote takken.
Dat gebeurde aan de Giestee in Dalen, de Oostingslaan in Peize en de Leeuwte, een weg tussen Pesse en Ruinen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer kwam in actie omdat de bomen en takken wegen blokkeerden.

Aanhangwagen

Op de Frieslandroute, de N381, belandde ter hoogte van Beilen een aanhangwagen op zijn kant. Daarbij raakte niemand gewond.

Kelder onder water

De brandweer moest ook in actie komen in Ter Aard, waar een kelder van een boerderij onder water liep. Of dit ook een gevolg van de storm was, is niet duidelijk. Brandweerlieden hielp de bewoners met het leegpompen van de kelder, meldt een woordvoerster.

Waarschuwing ingetrokken

In de kustprovincies gold vanaf vanmiddag code oranje vanwege de harde wind. In Drenthe bleef het bij het minder ernstige code geel. Het KNMI trok de weerwaarschuwing kort na half tien vanavond weer in.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.