Award voor Drentse leraren voor lessenreeks over de aardappel

MEPPEL - Een leraar uit Meppel heeft samen met een collega van het Drenthe College de Enza Zaden Award gewonnen. Die krijgen ze voor hun lessenreeks over de aardappel. Met hun lessen voor het middelbaar onderwijs spelen de twee in op nieuwe exameneisen en de behoefte vanuit het bedrijfsleven.
Peter Visser, docent aan het CSG Dingstede in Meppel, ontwikkelde de lessenreeks over plantenbiologie samen met collega Jos Kramer van het Christelijk Gymnasium Beyers Naude. "Het is een kroon op ons werk", zegt Kramer. "Nooit eerder won ik een prijs voor onderwijs, het laat zien dat we op de goede weg zitten."
Het idee is ontstaan tijdens een bezoek aan Vlieland. Kramer: "Ik wilde iets doen met de belevingswereld van de consument. Toen ik mensen met een zak patat zag lopen, wist ik dat het over de aardappel moest gaan."
Dopingschandaal
Intussen is Kramer al druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe lesreeks. Dit keer over doping in de topsport, naar aanleiding van de schandalen in Rusland.
Bezoek met klas
De Enza Zaden Award is in het leven geroepen door het bedrijf Enza Zaden uit Enkhuizen, in samenwerking met het NIBI, het Nederlands Instituut voor Biologie, en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. De docenten mogen met een klas een bezoek brengen aan het bedrijf uit Enkhuizen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.