Opnieuw crisis aan de top bij Vanboeijen

ASSEN - Er is opnieuw een crisis aan de top bij zorginstelling Vanboeijen in Assen. De directie wil twee regiomanagers ontslaan; de helft van het managementteam.
De organisatie wil opnieuw regiomanager Karin van der Vries ontslaan. Zij moest eerder dit jaar ook al bij de instelling verdwijnen en dat leverde destijds veel commotie op. In juni maakte de rechter haar ontslag ongedaan. Nu stapt de instelling toch weer naar de rechter. Samen met Van der Vries moet ook regiomanager Karin Verkerk vertrekken.
'Geen vruchtbare samenwerking meer'
In een brief zegt interim-bestuurder Dick van Goor "dat na een intern onderzoek duidelijk is geworden dat er geen mogelijkheid is voor een verdere vruchtbare samenwerking met de MT-leden". De brief is gestuurd naar alle ouders en verwanten van de cliënten van Vanboeijen. In de brief staat verder dat "is besloten om op zo kort mogelijke termijn een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst bij de kantonrechter in te dienen".
Onrust
Het vorige ontslag van Van der Vries zorgde voor veel onrust binnen de organisatie. Bij de behandeling in juni voor de rechtbank in Assen waren tientallen personeelsleden aanwezig om de manager te steunen.
Enige tijd nadat Van der Vries op last van de rechter weer terugkeerde in haar functie, stapte toenmalig bestuurder Geertjan Veening op. Een half jaar na de rechtszaak wil zijn opvolger, interim-manager Van Goor, alsnog Van der Vries ontslaan via de kantonrechter. En daarbij dus ook haar collega-manager.
Verlof
Beide regiomanagers zitten inmiddels met verlof thuis, zo valt te lezen in de eerder genoemde brief. Hun taken worden waargenomen door interim managers.
Geen onrust
Interim-bestuurder Dick van Goor wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan zolang die onder de kantonrechter is. Wel laat hij weten dat: "Er geen onrust is binnen de organisatie en de zorg bij Vanboeijen gewoon op hetzelfde niveau doorgaat". De Centrale Verwanten Raad, die de familie van cliënten vertegenwoordigt, wil niet reageren op het mogelijke ontslag van beide managers. "Als wij hier iets van vinden, communiceren wij dat intern," aldus voorzitter Jacob Halma.
Vanboeijen biedt zorg en begeleiding aan 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Er werken ongeveer 1.600 medewerkers voor de instelling met meerdere vestigingen in Drenthe, waaronder in Assen en Meppel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.