Sinterklaasconcert Assen wordt theaterstuk: 'Het wordt totaal anders voor de kinderen'

Kindje verkleed als Zwarte Piet (Rechten: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe)
Kindje verkleed als Zwarte Piet (Rechten: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe)
ASSEN - Door geldgebrek hing het Sinterklaasconcert in Assen lange tijd aan een zijden draadje. Maar het is de Stichting Sinterklaasintocht toch gelukt om morgen een feest voor twaalfhonderd basisschoolleerlingen in Assen te regelen.
Geen concert, maar een heus Sinterklaas theaterstuk. "Het wordt totaal anders voor de kinderen", vertelt Toine Straatman van de Stichting Sinterklaasintocht. "Nu krijgen ze echt een show voorgeschoteld met een verhaallijn." In het theaterstuk zien de kinderen het verhaal van hoofdpiet die verliefd wordt op een medewerkster van theater De Nieuwe Kolk.


Nieuwe locatie

Het Sinterklaasfeest is dit jaar voor het eerst in De Nieuwe Kolk. "De gemeente gaf vorig jaar aan: dit is ons laatste jaar. Het speculaasconcert deden wij de laatste jaren in de Bonte Wever. Maar toen zijn we met De Nieuwe Kolk gaan praten", aldus Straatman.


Andere invulling

"Gelijk met die nieuwe locatie moesten we onderzoek of we tot een totaal andere invulling konden komen. Omdat er voorzieningen zijn in de Kolk, qua licht, geluid en techniek, kun je veel meer doen. En zo is het ons dus gelukt om een hele theaterproductie in elkaar te zetten", vertelt Straatman. Op dit moment zijn volgens hem nog zo'n veertig mensen aan het bouwen om alles klaar te zetten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.