Groninger gemeenten tegen outletcenter in Assen

Groningse gemeenten protesteren (Rechten: FOC Assen BV)
Groningse gemeenten protesteren (Rechten: FOC Assen BV)
STADSKANAAL - De gemeente Stadskanaal protesteert, samen met Veendam en Hoogezand-Sappemeer tegen de eventuele komst van een outletcenter in Assen.
Dat meldt
.
De plannen voor zo'n outletcenter zijn vergevorderd, maar de drie Groningse gemeenten zien zo'n goedkoop winkelcentrum absoluut niet zitten. Daarom hebben ze een brief geschreven aan het gemeentebestuur van Assen.
Onverstandig
Wethouder Peter Gelling van de gemeente Stadskanaal is bang dat in het outletcenter dezelfde merkkleding verkocht gaat worden, als nu in de regionale winkelcentra verkocht wordt. "Er komen extra vierkante meters verkoopvloer. Dat lijkt me zeer onverstandig", zegt Gelling, die ook namens Veendam en Hoogezand-Sappemeer spreekt, tegen RTV Noord.

'Niet blind zijn'

"Conclusies uit rapporten laten zien dat de gemiddelde bestedingen in de regio rondom een outletcenter afnemen met minstens zeven procent, binnen een half uur reisafstand", zegt Gelling. "Daar mag men niet blind voor zijn."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.