FC Emmen-doelman Telgenkamp: Natuurlijk ben ik verantwoordelijk

VOETBAL - Dennis Telgenkamp, de doelman van FC Emmen, liep na afloop van het duel in Eindhoven niet weg voor zijn verantwoordelijkheid. Hij nam plaats voor de camera en gaf aan dat hij het gelijke spel in de lichtstad had kunnen voorkomen. Heel simpel. Niets meer en niets minder. Toch had de fout minder desastreus kunnen zijn als zijn teamgenoten de wedstrijd eerder hadden beslist.
"Dat neemt niet weg dat ik wegloop voor mijn verantwoordelijkheid. Natuurlijk is zo'n fout veel minder erg als het 0-2 of 0-3 staat."

Zwabberbal

Telgenkamp legt uit wat er mis ging bij de tegengoal. "De bal ging eerst naar rechts en op het laatste moment naar links. Ik koos ervoor om me af te zetten. Daardoor kon ik mijn hand niet goed achter de bal krijgen. Achteraf had ik moeten blijven lopen. Het is een beslissing die je in een fractie van een seconde maakt, waarschijnlijk door de zwabber. Maar ook zo'n zwabber is geen reden om de bal niet te pakken."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.