Hartstilstand? In Balinge meeste kans op reanimatie

Landelijk gezien staat de provincie Drenthe op een derde plek wat betreft de dekkingsgraad (Rechten: archief RTV Drenthe)
Landelijk gezien staat de provincie Drenthe op een derde plek wat betreft de dekkingsgraad (Rechten: archief RTV Drenthe)
BALINGE - De kans dat je wordt gereanimeerd bij een hartstilstand is in Balinge het grootst van alle Drentse plaatsen.
Dat blijkt uit onderzoek van de Hartstichting.
In Balinge heeft twintig procent van de inwoners zich aangemeld bij het oproepsysteem Hartslag Nu om een buurtbewoner te reanimeren als dat nodig is. Het buurtschap Zuidveld staat op een tweede plek met zeventien procent. Op plek drie staat Oranje. Daar heeft dertien procent zich aangemeld voor het oproepsysteem.

Derde plek

Landelijk gezien staat de provincie Drenthe op een derde plek wat betreft de dekkingsgraad. 0.92 procent van de inwoners staat geregistreerd als burgerhulpverlener.

Aanmelden

Directeur Floris Italianer van de Hartstichting roept zoveel mogelijk mensen op zich aan te melden als burgerhulpverlener. "Met 80.000 extra mensen die zich registreren redden we jaarlijks 2.500 levens, dat zijn zes levens per dag", aldus directeur Italianer.
Op dit moment kunnen zo'n twee miljoen Nederlanders reanimeren, maar 90.000 mensen hebben zich aangemeld voor het oproepsysteem Hartslag Nu.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.