Vakbond organiseert bijeenkomsten voor werknemers TSN Thuiszorg

In Drenthe werken zo'n 2.000 mensen voor TSN (Rechten: RTV Drenthe / Frits Emmelkamp)
In Drenthe werken zo'n 2.000 mensen voor TSN (Rechten: RTV Drenthe / Frits Emmelkamp)
ASSEN - Vakbond CNV Zorg & Welzijn houdt zes bijeenkomsten voor werknemers van thuiszorgorganisatie TSN. Tijdens de bijeenkomsten kunnen leden en niet-leden van de bond vragen stellen over het uitstel van betaling bij TSN.
De vakbond krijgt al veel vragen binnen. Zo willen mensen weten of ze wel salaris krijgen en wat er gebeurt als TSN failliet wordt verklaard. Tijdens de bijeenkomsten worden antwoorden gegeven op die en andere vragen.
In totaal worden er zes bijeenkomsten georganiseerd. Onder meer in Zwolle en Zuidbroek kunnen werknemers met hun vragen terecht.

2.000 medewerkers in Drenthe

Bij TSN werken 12.000 mensen, van wie zo'n 2.000 in Drenthe. Het bedrijf heeft onder meer vestigingen in Hoogeveen, Emmen en Assen.

Uitstel van betaling

De thuiszorgorganisatie vroeg vorige week uitstel van betaling aan en heeft dat gisteren gekregen van de rechtbank. Twee bewindvoerders onderzoeken of TSN een doorstart kan maken.
Volgens TSN-directeur Zion Jongstra is het bedrijf in de problemen gekomen doordat steeds meer gemeenten bijna helemaal stoppen met het inkopen van thuishulp.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.