Werkstraf voor man die naaktfoto's eiste van meisjes

De man verstuurde foto's van zijn penis via zijn telefoon (Rechten: pixabay.com)
De man verstuurde foto's van zijn penis via zijn telefoon (Rechten: pixabay.com)
ASSEN - Een 21-jarige man uit Annerveenschekanaal is veroordeeld tot 200 uur werkstraf en 179 dagen voorwaardelijke jeugddetentie.
Ook moet hij zich laten behandelen en een schadevergoeding van ruim 800 euro betalen.

Naaktfoto's

De man dwong vorig jaar twee meisjes van 12 en 13 jaar naaktfoto's van zichzelf en elkaar te maken en naar hem te sturen via WhatsApp. Als ze dat niet deden zou hij zichzelf iets aandoen.

Moeder

Nadat de meisjes de eerste foto's stuurden, dreigde hij die te publiceren als ze niet nog meer stuurden. Ook verzond hij een foto van zijn penis en stuurde hij de foto's van de twee meisjes door naar een ander 13-jarig meisje. Zij voelde zich bedreigd door de afbeeldingen die ze kreeg en stapte ermee naar haar moeder.
Toen de politie de man vorig jaar aanhield, werden er 43 kinderpornografische afbeeldingen en dertien videos op zijn computer gevonden.

Verstandelijk beperkt

De officier van justitie eiste tijdens de rechtszaak zeven maanden jeugddetentie, waarvan vier voorwaardelijk. Dat vond de rechtbank een te hoge straf, omdat de man verstandelijk beperkt is en denkt op het niveau van een 12-jarig kind.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.