Gemeente Emmen bezorgd over situatie bij TSN

Ontslag dreigt voor ruim 400 medewerkers van TSN in Emmen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Ontslag dreigt voor ruim 400 medewerkers van TSN in Emmen (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - "Wij hebben een zorgplicht voor onze inwoners en dus ook voor de cliënten van thuiszorgorganisatie TSN", dat zegt wethouder Jan Bos van de gemeente Emmen.
De wethouder reageert daarmee op de berichten over TSN. De thuiszorgorganisatie heeft gisteren uitstel van betaling gekregen en lijkt op een faillissement af te stevenen.

Niet het eerste faillissement

"Wij hebben helaas ervaring door het failliet gaan van Heerendordt. Wij hanteren nu dezelfde strategie", vertelt de wethouder. Die thuiszorgorganisatie ging op tien november failliet. De gemeente heeft toen extra geld toegezegd om de zorg voor de cliënten van Heerendordt te behouden.
TSN heeft in de gemeente Emmen de zorg voor 1.590 cliënten en er werken 425 mensen. Het bedrijf is in heel Nederland actief. In totaal werken bij TSN 12.000 mensen. In Drenthe heeft het bedrijf vestigingen in Hoogeveen, Emmen en Assen.

Honderden mensen op straat

Bij Heerendordt werken 300 mensen. Mocht TSN ook failliet gaan dan staan in de gemeente Emmen ruim 700 thuiszorgmedewerkers op straat. Voor 2.400 cliënten moet dan vervangende hulp worden gevonden.

Zorgen

Vanuit de gemeenteraad van Emmen werden vanavond zorgen geuit over de situatie in de thuiszorg. Vooral de VVD en D66 raden de wethouder aan om op voorhand een vinger aan de pols te houden over de situatie bij TSN. Maar wethouder Bos wil eerst afwachten of het faillissement doorgaat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.