Handbaldames DOS spelen opnieuw Europese wedstrijden thuis

De dames van DOS spelen zowel de uit- als de thuiswedstrijd in de volgende ronde van de Challenge Cup in sporthal De Klabbe in Emmer-Compascuum (Rechten: Google Streetview)
De dames van DOS spelen zowel de uit- als de thuiswedstrijd in de volgende ronde van de Challenge Cup in sporthal De Klabbe in Emmer-Compascuum (Rechten: Google Streetview)
HANDBAL - De dames van DOS spelen zowel de uit- als de thuiswedstrijd in de volgende ronde van de Challenge Cup in sporthal De Klabbe in Emmer-Compascuum. "Simpelweg omdat het goedkoper is”, laat DOS-trainer Rob Fiege weten.
Tegenstander is dan ZRK Izvor Bukovicka Banja uit Servië. Na twee overwinningen op Abu Baku uit Azerbeidzjan is DOS doorgedrongen tot de laatste zestien van de Challenge Cup. Ook beide wedstrijden tegen Abu Baku werden in Drenthe gespeeld.


Begroting

Europees handbal is niet afgedekt in de begroting van DOS. Volgens Fiege moet het budget dan ook bij elkaar geschraapt worden.
"De speelsters zullen een gebaar maken en bijdragen uit de spelerspot. Het bestuur zal hetzelfde doen. En we zijn druk op zoek naar sponsors. Het zou ook mooi zijn al de gemeente Emmen en de provincie Drenthe het belang inzien van Europees handbal. Het is uniek voor Drenthe dat een club zover komt in Europa. E&O en Hurry Up hebben dit nog nooit gehaald”, aldus Fiege.

Hoge kosten
De kosten van het Europacup-weekend worden geraamd op twee- tot vierduizend euro. "We moeten sowieso al vijfhonderd euro betalen als inschrijfgeld aan de EHF (Europese Handbal Federatie), maar daar komen de kosten voor de scheidsrechters nog overheen. Zij krijgen reiskostenvergoeding, onderdak en ook nog een dagvergoeding. Daarnaast moeten wij de tegenstanders onderdak bieden en we betalen nu mee aan hun vlucht. Als wij op onze beurt ook weer naar Servië zouden moeten, zou het allemaal nog veel duurder worden. Er zijn rond die datum niet heel veel tickets en ze kosten rond de tweehonderd euro. Dan heb ik het nog niet eens over de bagage die mee moet. Dus dit is een stuk goedkoper."
De ploeg uit Servië zal met 23 mensen naar Nederland komen. "Ik ben best verbaasd dat het gelukt is. We hebben onderhandeld met de club uit Servië en ze zijn akkoord gegaan. Misschien omdat ze denken dat ze makkelijk van ons gaan winnen.”
De wedstrijden worden op vrijdag 15 januari en zaterdag 16 januari gespeeld en beginnen allebei om 20.00 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.