Anderse wil feminisme opfrissen en vooroordelen wegnemen

Een platform wat tussen de Cosmo en de Opzij inzit. Dat is Stellingdames van de Anderse Anne Ardon (Rechten: Wikimedia /  J. Howard Miller
Een platform wat tussen de Cosmo en de Opzij inzit. Dat is Stellingdames van de Anderse Anne Ardon (Rechten: Wikimedia / J. Howard Miller
ANDEREN - Feminisme. Denkt u nu aan vrouwen die hun okselhaar laten staan? Aan de Dolle Mina's? Aan vrouwen die denken dat ze beter zijn dan mannen?
Dat zijn nu precies de vooroordelen die de meiden van Stellingdames proberen weg te nemen.

Anne Ardon

De in Anderen opgegroeide Anne Ardon is één van de initiatiefnemers van het platform Stellingdames. Dat initiatief moet de beeldvorming omtrent feminisme verbeteren. Ze willen "een toegankelijk en speels platform voor jonge mensen bieden, met interviews, filmpjes, gastblogs, columns en recensies".
Tussen de Cosmo en Opzij
"Natuurlijk hebben we vrouwenbladen zoals de Cosmopolitan waarin je kan lezen over hoe je een natuurlijke make-up look in vijf minuten kan bereiken en een orgasme in dezelfde tijd kan bewerkstelligen", aldus de meiden op hun website. "Maar serieuzere onderwerpen worden vanuit het vrouwelijk perspectief vrijwel alleen vanuit Vrij Nederland en Opzij behandeld" en die zijn volgens de dames dan weer niet voor iedereen even toegankelijk.

Meer mensen

Volgens Ardon vinden veel Nederlanders dan mannen en vrouwen gelijk behandeld worden, maar zijn er toch ook grote verschillen. Daarover praten en nadenken vindt ze belangrijk. Ze hoopt daar meer mensen toe te bewegen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.