Personeel Philips Emmen deels mee naar nieuw bedrijf

Op de locatie van Philips Emmen worden twee nieuwe bedrijven gevestigd (Rechten: archief RTV Drenthe)
Op de locatie van Philips Emmen worden twee nieuwe bedrijven gevestigd (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Een deel van het personeel van de Philips Lighting-fabriek in Emmen kan in 2017 aan de slag bij bedrijven van Chezz Partners.
Dat meldt het Ministerie van Economische Zaken.

Voorrang voor het Philips Emmen-personeel

Eind 2016 worden de activiteiten van Philips in de fabriek stopgezet. Chezz Partners begint dan twee nieuwe bedrijven in het gebouw. De organisatie wil de werkgelegenheid vanaf 2017 op peil houden en doorgroeien. De twee nieuwe bedrijven geven voorrang aan voormalig Philips Emmen-personeel bij het invullen van arbeidsplaatsen.
Chezz Partners
Chezz Partners is een groep van hightech-bedrijven die actief is in de sensortechnologie en draadloze producten. Een van de nieuwe bedrijven gaat zich richten op de ontwikkeling en verkoop van zelfregelende en energiezuinige straatverlichting.

Gedeelde fabriek

Voor het tweede bedrijf wordt de Philips-fabriek omgebouwd tot een hightech-productieomgeving. Daar zal ook geproduceerd worden voor andere bedrijven die actief zijn op het gebied van onder meer communicatietechnologie en draadloze producten. Daarmee moet het Philips-gebouw uitgroeien tot een gedeelde fabriek van een groep technologiebedrijven in de regio.

Persconferentie

Het personeel van Philips is vanochtend geïnformeerd over het besluit. Vanmiddag om 12.00 uur licht de provincie Drenthe de overeenkomst toe in een persconferentie.
Lees hier de brief die minister Henk Kamp naar de Tweede Kamer heeft gestuurd over de overname van Philips.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.