Initiatiefnemer ijsbaanplan Assen kritisch op handelen provincie Drenthe

ASSEN - De provincie Drenthe jaagt de initiatiefnemers van een nieuwe kunstijsbaan op hoge kosten. Dat vindt Rob de Vries, een van de initiatiefnemers in Assen.
Twee weken geleden gaf gedeputeerde Henk Jumelet de businessplannen van Hoogeveen en Assen aan de initiatiefnemers terug, omdat ze
zouden zijn.


Compleet bouwplan

"Wat de provincie nu van ons vraagt, begint op een compleet bouwplan te lijken. Dat gaat al snel 100.000 euro kosten. Maar zoveel geld kun je niet zomaar uitgeven als je niet weet of je van de provincie ook mag gaan bouwen", aldus De Vries. "Zolang de beslissing niet genomen is, kan je geen investeerders mee krijgen."


Lees ook:


Plan is al goed

Volgens hem is het huidige plan al goed genoeg. "Vorig jaar is er al een quick-scan door Royal Haskoning geweest, die uitwees dat het plan in Assen haalbaar is. Dat plan is veel verder uitgewerkt in de huidige versie", aldus De Vries. "Ons plan is financieel rond en levert een goede exploitatie-basis, omdat we er het hele jaar door activiteiten gaan organiseren, dus is het meer dan alleen schaatsen."
De Vries vindt dat de provincie nu een keuze moet maken tussen Assen en Hoogeveen. "Dan kunnen we verder. Nu moeten zowel Assen als Hoogeveen een hoop kosten maken, terwijl ze niet weten of ze het worden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.