Mbo-scholen niet blij met brief Bussemaker: 'Het is bij veel docenten en studenten slecht gevallen'

Onder meer het Drenthe College ondertekende de brief (Rechten: archief RTV Drenthe)
Onder meer het Drenthe College ondertekende de brief (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Veruit de meeste studenten, docenten en ondernemingsraden herkennen zich niet in het beeld dat door minister Bussemaker in haar brief over de menselijke maat in het mbo is opgeroepen.
Dat schrijven de bestuurders en studentenraden van alle door het Rijk bekostigde mbo-scholen in een brief aan de onderwijsminister. Het Alfa-college met onder meer locaties in Assen en Hoogeveen en het Drenthe College met scholen in Assen, Emmen, Meppel en Steenwijk ondertekenden de brief ook.

Onpersoonlijke leerfabrieken

Het beeld dat teveel mbo-scholen onpersoonlijke 'leerfabrieken' zouden zijn, doet geen recht aan de werkelijkheid volgens de scholen. "En het is bij veel docenten en studenten dan ook slecht gevallen."
Volgens de scholen blijkt uit de JOB-monitor, een landelijk tevredenheidsonderzoek onder mbo-studenten, dat de tevredenheid van studenten geen verband houdt met de omvang van de school. "Over kleinere scholen zijn studenten niet per definitie meer tevreden dan over grotere scholen", schrijven ze.

Uitnodiging

De scholen roepen de minister op om eens een kijkje te nemen bij de scholen. "Wij nodigen u graag uit om te komen kijken hoe de menselijke maat in de dagelijkse onderwijspraktijk vorm krijgt en daarbij ook van studenten en docenten te horen hoe ze dat zelf ervaren."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.